Pittig gevulde (kip) schnitzels in een heerlijke tomatenpestosaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Involtini zijn Italiaanse blinde vinken. Deze bestaan uit een schnitzelrolletje met een vulling van rauwe ham, salami en basilicum in een verrukkelijke tomaten-pestosaus.
Een door mij aangepast recept van Hans Belterman
Ingrediënten 4 personen
4 (kip) schnitzels à 100 gram - 150 gr salami - 1 losgeklopt ei - 4 dunne plakken rauwe ham - 2 eetl. broodkruim of paneermeel - zout, peper, - 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt - 1 klein sjalotje of stukje ui (fijngehakt) - 8 verse basilicumblaadjes, in hele dunne reepjes - 3 eetl olijfolie - 1/2 dl droge witte wijn - 1 dl gezeefde tomaten - 2 eetl rode pesto - 2 eetl fijngeraspte Parmezaanse kaasBenodigdheden
Cocktailprikkers - koekenpanBereidingswijze
Schnitzels zo plat mogelijk (laten) slaan en aan één zijde kruiden met zout en peper.
Op elke schnitzel een plak parmaham leggen.
Salami in kleine stukjes snijden en vermengen met losgeklopt ei, broodkruim of paneermeel en basilicum. Verdelen over de schnitzels en schnitzels voorzichting oprollen.
Vastzetten met cocktailprikker.
Rolletjes recht afsnijden.
Olie verhitten in koekenpan.
Vleesrolletjes in 3 minuten rondom lichtbruin bakken.
Even uit de pan nemen.
Sjalot of ui en knoflook plm. 2 minuten meebakken.
Wijn erbij doen en alles aan de kook brengen.
Gezeefde tomaten erbij en weer aan de kook brengen.
Vlees in de saus leggen en 10 minuten zachtjes laten sudderen (zonder deksel).
Roer daarna de pesto door de saus en laat nog 2 min. sudderen.
Op smaak maken met zout en peper.
Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bron
Aangepast recept van Hans Belterman
Serveertip
Lekker met alle soorten pasta of gnocchi.
Maak er een lekkere salade bij en je hebt een feestmaaltijd!