1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kalfsbouillon met kerrie

Kalfsbouillon met kerrie

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2004

Ingrediënten 4 personen


-2 uien (in ringen gesneden)
-1 appel (geschild en geraspt)
-30 g boter
-1 el bloem
-1 liter kalfsbouillon
-125 g rijst
-zout, kerriepoeder en suiker



Pittige soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-verhit de boter en fruit de ui goudbruin in 5 min; de laatste paar min de geraspte appel meekleuren
-zout, en een snufje suiker, 2 th lepels kerriepoeder toevoegen
-strooi de lepel bloem over de uimassa
-afblussen met de kokende bouillon al roerend met de houten lepel
-de bouillon zeven en nog eens verhitten tot tegen het kookpunt
-de rijst in licht gezouten water gaar koken en over de wachtende soepborden verdelen
-de kokende soep over de rijst gieten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top