Knoflook en uiencompote

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.

Lekker bij pate of een pittig gehaktbroodje.

Deel dit recept

Ingrediënten

2 EL olijfolie
8 teentjes knoflook, fijngehakt
3 rode uien, fijngesneden
1 dl rode wijn
3 EL rode port
1 KL rode-wijnazijn
2 EL suiker
peper en zout
paar takjes tijm

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze




  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit er de
    uiensnippers even in aan en voeg de knoflook toe. Laat al
    roerend lichtjes stoven.

  2. Blus met de rode wijn, port en wijnazijn. Roer er de
    suiker door en kruid met wat peper en zout. Doe er de
    takjes tijm bij en laat op laag vuur inkoken tot het
    vocht verdampt is en de uien gaar zijn. Roer regelmatig
    om en laat daarna afkoelen.



Serveertip

Serveer wat van de koude compote bij pate of bij een pittig gehaktbroodje.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

karinev avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten