1. Home
  2. Recepten
  3. Poolse keuken
  4. Sandwich-taart

Sandwich-taart

  • Pools, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-01-2004

Ingrediënten 6 personen


1 casinowit ( in lengtplakken gesneden)* 1 krop uisbergsla,* 2 blaadjes witte gelatine* 1/2 dl. witte wijn* 1 bakjes (250 gr) eiersalade met bieslook* roomboter* 150 gerookte zalm (forel of beenham kan ook)* 150 gr. mierikswortelroomkaas* 100 gr. worteljulienne(pot) dillegroen (vers of diepvries)



Paasbrood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het brood bij de bakker in de langte snijden.

Bereidingswijze

Snijd de korstjes eraf. Snijd 4 blaadjes sla in heel smalle repen. Week de gelatine 10 min. in koud water, verwarm 1/2 dl. witte wijn en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op.Roer dit bij de eiersalade. Bestrijk 2 broodplakken met deze eidersalade en verdeel er wat ijsslarepen over. Bestrijk 2 broodplakken dun met zachte boeter en beleg ze met zalm of ham. Leg ze op de eiersalade. Roer de foomkaas los en meng de worteljulienne en 3 eetl. dillegroen erdoor. Strijk dit over de zalm. Leg alle lagen op elkaar, eindig met een zalmlaag. Leg daarop een met boter bestreken broodplak en strooi er dillegroen over. Snijd het brood voorzichtig met een mes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van philine0512


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van philine0512
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top