1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Avocadotaartje met gerookte zalm

Avocadotaartje met gerookte zalm

Door: pwiggers

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-01-2004

Ingrediënten 4 personen


2 rijpe, maar nog stevige avocados - 2 à 3 eetl citroensap of limoensap - 2 eetl fijngehakte dille (mag ook diepvries) - zout, peper - ± 150 gr gravad lax of gerookte zalm - 8 kleine tomaatjes


Verder heb je nodig


Ring (plm. 9 cm) of koekuitsteker

Avocadotaartje met gerookte zalm
Avocadotaartje met gerookte zalm

Een heel erg snel (10 min), gemakkelijk en overheerlijk voorgerecht. Ik heb dit voorgerecht al een aantal keren gemaakt en altijd met veel succes. Je kunt de gravad lax vervangen door gerookte zalm. Echt een toprecept. Het proberen waard!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer en schil de avocados en verwijder de pitten.
Snij het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
Schep er direct het citroensap of limoensap door. Breng de avocado op smaak met peper, zout en dille.

Zet de ringvorm in het midden van het bord. Schep hier 1/4 deel van de avocadoblokjes in. Druk het mengsel iets aan. Doe dit nog driemaal. Snij vier repen van de gravad lax of gerookte zalm en leg dit om het taartje heen. Vouw de rest van de gravad lax of zalm tot roosjes en garneer hiermee het taartje. Snij de tomaatjes in partjes en garneer de borden met de tomaatjes en dille.

Serveertip

Heerlijk met geroosterd brood en boter.

Bron

Bron: De nieuwe kijk op koken.(AH)



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top