Joodse boterkoek

  • Joods, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-01-2004

Je zou het niet denken maar boterkoek is misschien wel het meest nederlands-joodse recept dat er is.

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gr witte bastersuiker

150 gr zelfrijzend bakmeel

150 gr bloem

250 gr roomboter

snufje zout

50 gr gekonfijte gember, in stukjes gesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3602,50 kcal
Koolhydraten 396,25 g
Eiwitten 36,15 g
Vetten 206,05 g

Voorbereiding

Alle ingredienten goed door elkaar mengen, bakvorm vullen (eerst insmeren met nog wat boter). Oven voorverwarmen op stand 6 of 200 C.

Eventueel kan je er nog enkele gepelde amandelen in drukken. Op het allerlaatst bestrijk de ongebakken nog met losgeklopt ei.

Bereidingswijze

Bak de koek 40 minuten op stand 6 (ca. 200 C) in de oven

Serveertip

Boterkoek is zowel warm als koud erg lekker!

Laatste reacties

jerusa avatar
jerusa 12-08-2005

Nam deze mee!<br> Lijkt me heel lekker...<br> Jerusa

pris22 avatar
pris22 25-07-2005

Hoi,snel uitproberen,lijkt me superlekker,BEDANKT!!! vriendelijke groetjes, Priscilla

typegeit avatar
typegeit 22-10-2004

Ik heb dit recept vandaag van je uitgeprobeerd en dit is een lekkere boterkoek. Meestal is de boterkoek te hard maar dat is bij deze niet het geval. Jammie!!! Danielle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten