Gebakken Slibtongetjes Met Knoflook

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-10-1998

in olyfolie gebakken slibtongetjes met knoflook en geflambeerde witte wijn

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 slibtongetjes
2 knoflooktenen
flinke scheut witte wijn
pikante paprikapoeder
beetje roomboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote steelpan met antibaklaag
klein steelpannetje

Voorbereiding

tongetjes met zout bestrooien
knoflook in dunne plakjes snijden

Bereidingswijze

verhit boter en een flinke sceut olijfolie, niet te heet, en doe de slibtongetjes erin.
in het kleine pannetje bak je de knofloof goudbruin in de olijfolie, en voeg je wat paprikapoeder, daarna flamberen met witte wijn , scheutje.
de slibtong aan beide kanten goudbruin en gaar maken. Op een schaal leggen, en de saus erover. heerlijk met wat brood om te soppen, en een groene salade

Serveertip

ceasarsalade en brood, of een pasta met een tomatensaus, zelfgemaakt, met wat bacilicum.

Laatste reacties

piccalilly avatar
piccalilly 29-03-1999

Ik heb het toegevoegd aan mijn favoriete receptenlijst, het ziet er erg smakelijk uit! Ga ik snel eens proberen!

estar avatar
estar 28-02-1999

Hallo Sonia Jouw slibtongetjes-recept was prima! Door tijdgebrek heb ik wel wat ingredienten door elkaar gegooid en we hebben ze in de margarine gebakken, want onze zoon mag geen roomboter, maar verder... Heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten