1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Kal Bi Gim - Rundvlees in rijstwijn

Kal Bi Gim - Rundvlees in rijstwijn

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-01-2004

Ingrediënten 8 personen


1200 gr rundvlees met bot, in stukken van 3 cm (in Korea worden vaak stukken rundvlees met bot gebruikt. Onze zgn. spareribs, maar dan van rundvlees)
1/2 Japanse peer (of gewoon een appel), in reepjes
4 eetlepels mirin
3 eetlepels suiker
5 walnoten, gepeld
10 gedroogde dadels
voor de saus:
8 eetlepels sijasaus (kikkoman)
2 eetlepels suiker
2 eetlepels fijngesneden knoflook
3 eetlepels in dunne ringen gesneden lente-uit
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
2 eetlepels sesamolie



Koreaans gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees, peer of appel, mirin en suiker mengen en 1 nacht laten marineren. Walnoten 1 nacht in water laten weken, daarna bruine velletjes verwijderen.

Bereidingswijze

Saus: alle ingredienten voor saus mengen. In pan gemarineerd vlees en helft van saus op zachtvuur aan de kook brengen en zachtjes 2-3 uur laten koken. Rest van saus, dadels en walnoten toevoegen en gerecht nog 5-10 minuten verwarmen tot saus mooi ingedikt is.

Serveertip

Serveer hierbij witte rijst en een tauge-salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top