Amerikaanse T-bone steak

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2004

De in de USA zo geliefde en indrukwekkende T-bone steak, bestaat uit een entrecote met daarin de lendewervel in T vorm. Een T-bone steak wordt altijd gegrilld !

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
-2 T-bone steaks van elk 500 g
-olie, zout en versgemalen zwarte peper
VERDER:
-300 g champignons (in plakjes gesneden)
-1 ui (fijn gesnipperd)
-60 g boter
-versgemalen witte peper
-8 kleine tomaatjes
-40 g boter
-1 teen knoflook (uit de pers)
-1 blikje maiskorrels
-peterselie als garnering
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-smeer de steaks in met olie en onder de hete grill aan elke kant 5 a 8 min grillen

Bereidingswijze

-fruit de ui glazig in de boter
-voeg de champignons toe en kruiden met peper en zout
-de tomaatjes inkerven aan de bovenkant en bestrooien met wat zout en peper
-na het keren van de steaks, de tomaatjes ook op de rooster leggen en mee laten grillen
-smelt de boter en fruit de knoflook
-voeg hierbij de goed uitgelekte maiskorrels en laat ze warm worden

Serveertip

-serveer de T-bone steaks op een houten plank, geflankeerd door de tomaatjes, champignons en de mais
-garneren met peterselie
**geef er een mandje stokbrood bij en drink er een heerlijke fles Gigondas bij; het zal U deugd doen !

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten