1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Zachte Roomkaramels (Fudge)

Zachte Roomkaramels (Fudge)

Door: kramer1274

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2004

Ingrediënten







Voor ca. 400 g:
225 g suiker
1 zakje vanillesuiker
50 g boter
125 ml slagroom
50 ml melk





Verder heb je nodig


Vorm van 8 bij 8 cm

Roomfudge
Roomfudge

JE KAN NATUURLIJK OOK EEN ZAKJE KOPEN MAAR DIT IS ZO LEUK EN LEKKER OM ZELF TE MAKEN.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed de vorm met bakpapier.

Meng suiker, vanillesuiker, boter, slagroom en melk in een steelpannetje met dikke bodem. Breng het op laag vuur al roerend aan de kook en kook het zachtjes 30-40 minuten door tot een druppel van het mengsel in een kommetje koud water een zacht balletje vormt, wanneer u het tussen duim en wijsvinger kneed. Het mengsel heeft nu een lichte karamelkleur.

Haal de pan van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen. Klop het mengsel met een houten lepel tot de massa dik en dof wordt en een korrelige structuur krijgt.

Schep het in de vorm en laat het afkoelen en opdrogen.

Neem het na 6 uur uit de vorm en keer het om in de vorm, zodat ook de onderkant kan drogen.

Neem het, als het helemaal opgedroogd is, uit de vorm en snijd er blokjes van.

Vul een mooi blikje met de fudgekaramels en dek elk laagje af met een stukje cellofaan of kleurig papier.



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top