1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse gourmet

Mexicaanse gourmet

  • Mexicaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-01-2004

Ingrediënten 3 personen


100 g lamslappen in dunne plakjes gesneden
100 g varkensfilet in dunne plakjes gesneden
100 g rundergehakt
1 eetlepel tacokruiden
snufje zout
1 eetlepel limoensap
1,5 eetlepel kruiden ( zonder zout)
1 eetlepel peterselie
zonnebloem olie
1,5 theelepel komijnzaad



IETS ZONNIGS VOOR EEN REGENACHTIGE AVOND.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Varkenslapjes in een limoenmarinade:
Meng 1 1/2 eetl. olie met 1/2 eetl. vleeskruiden en het limoensap.
Leg de varkenslapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
Dep de lapjes droog en bak ze aan tafel in een pannetje bruin en gaar.

Lekker met aan tafel meegebakken lente-ui, stukjes avocado en koriander.

Lamslapjes in een tacomarinade:
Meng 1 1/2 eetl. olie met 1/2 eetl. vleeskruiden en de tacokruiden.
Leg de lamslapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren.
Dep de lapjes droog en bak ze aan tafel in een pannetje bruin en gaar.

Lekker met aan tafel meegebakken stukjes groene paprika, kidneybonen, maiskorrels en koud erover een lepeltje pittige tomatensaus en zure room.
Geef er tacochips bij.

Mexicaanse hamburgers met komijn en fijngehakte peterselie:
Meng het gehakt met 1 1/2 eetl. olie, 1/2 eetl. vleeskruiden, een mespuntje zout, de gemalen komijn en de fijngehakte peterselie.
Vorm hier 8 hamburgertjes van.
Bak de hamburgertjes aan tafel in een pannetje bruin en gaar.

Lekker met aan tafel meegebakken uienringetjes, tomaat, stukjes ingemaakte jalape?opeper en zwarte olijven.
Strooi wat geraspte kaas over de hamburgertjes en laat dit eventueel smelten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top