1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Joodse keuken
  5. Tshulent

Tshulent

  • Joods, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2004

Ingrediënten 4 personen


125 gr. uien, 300 gr. aardappels 2 eetl. olie, 400 gr. runderlappen, 1/2 eetl. paprikapoeder, zout, peper, 1 potje witte bonen ( 370ml) 1 potje bruine bonen (370ml) 200 gr vluggort (Lassie), 1/2 blikje tomatenpuree (a 70 gr.), 1/2 eetl. vloeibare honing.



Een traditioneel joods gerecht. Hier worden alleen runderlappen gebruikt, maar er kunne ook kippenpootjes of -vleugeltjes bij, stukjes runderworst of balletjes rundergehakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien pellen en snipperen. Aardappels schillen, wassen en in kleine stukjees snijden. In braadpan olie verhitten en uien ca. 2 nimuten zachtjes fruiten. Aardappels toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes meebakken, af en toe omscheppen. Intussen vlees in kleine blokjes snijden. Ui-aardappelmengsel bestrooien met paprikapoedeer, zout en peper en omscheppen. Vlees, witte bonen met vocht, bruine bonen met vocht, vluggort, tomatenpuree en honing erdoor scheppen. Mengsel aan de kook brengen en ca. 10 minuten laten doorkoken. Vuur laag zetten en op vlamverdelen afgedekt ca. 3 uur zachtjes laten pruttelen, af en toe doorscheppen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van philine0512


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van philine0512
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top