1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Risotto
  6. RISOTTO

RISOTTO

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2004

Ingrediënten 4 personen


* 1 Eetlepel Olijfolie* 25 g Boter* 1 Kleine ui ,gesnipperd* 2 Tenen Knoflook ,gehakt* 300 g Risottorijst* 1 liter Kippenbouillon ,zelfgemaakt ,pot of tablet* 350 g gemengd Zeefruit (diepvries of vers uit de koeling)* 150 g Doperwten ,diepvries* Versgemalen Zwarte Peper* 1 Citroen ,in parten



MET ZEE VRUCHTEN

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

* Verhit de olie samen met de boter en fruit hierin ui en knoflook.* Voeg de rijst toe en schep het geheel om tot de rijst glazig is.* Giet 2/3 deel van de bouillon erbij ,schep alles om en zet de pan op laag vuur ,eventueel op een vlamverdeler.* Voeg na 10 minuten de zeevruchten en de doperwten toe.* Schep alles om en voeg de helft van de overgebleven bouillon toe.* De rijst is na circa 20 minuten beetgaar.* Voeg eventueel nog wat bouillon toe ,tot de risotto dik en vloeibaar is.* Bestrooi met versgemalen zwarte peper en garneer met parten citroen.

Serveertip

Voor de rest van het gezin kan er een klontje boter of een scheutje room door de rijst worden geroerd.Als garnering kunnen er wat krullen Parmezaanse kaas op worden gelegd.VARIATIETIP:De risotto word nog lekkerder als u tegelijk met de bouillon ,een half glas droge witte wijn bij de rijst giet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top