maisbrood

  • Internationaal, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2004

een hartig brood dat zowel warm als koud gegeten kan worden

Deel dit recept

Ingrediënten
50 gram gedroogde tomaat,100 gram bloem (eventueel iets meer),100 gram maismeel,1 ei,een zakje bakpoeder,iets zout, 200 ml. melk, 3 e.l. olie,klein blikje mais (200 gram uitlekgewicht, een paprika (liefst groen of rood vanwege de kleur),1 e.l. sesamzaad,provencaalse kruiden naar smaak,als je er van houdt een paar olijven, iets om de bakvorm in te vetten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Twee schalen om te mengen een klein kommetje en een springvorm.

Voorbereiding

Doe de gedroogde tomaatjes in een kommetje.Overgiet de gedroogde tomaatjes met kokend water en laat ze een half uurtje wellen. Daarna afgieten, even droogdeppen en in stukjes snijden.
De paprika wassen, de pitjes eruit en in stukjes snijden.
De bakvorm eventueel invetten.De oven voorverwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze

Meng in een kom de meel, de mais, het bakpoeder, de provencaalse kruiden en het zout.
In de tweede kom meng je de olie, de melk, het ei en de maiskorrels.Het tweede mengsel doe je bij de inhoud van de eerste kom en je voegt nu ook de tomaatstukjes, de paprikastukjes en de olijven (eventueel ook in stukjes)toe. Even alles mengen en in het (ingevette bakblik doen.
Sesamzaad erover en het bakblik halverwege in de oven in 25'tot 30' goudbruin en gaar bakken. Nog een kwartiertje laten afkoelen.

Serveertip

Snijd het brood in stukken. Lekker met kippensoep.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten