1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Baskische kip

Baskische kip

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-01-2004

Ingrediënten 4 personen


2 groene paprika's, 250 gr. champignons, 100 gr. rauwe ham, 4 kippenbouten, peper, zout, ca. 3 el. bloem, 4 el. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten (400 gr.) mespunt cayennepeper, 5 takjes peterselie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de paprika's en vewijder de zaadlijsten en snijd ze in lange smalle repen. Champignons schoonvegen en in vieren snijden, daarna de ham in reepjes snijden. Kippenbouten inwrijven met peper en zout en bestrooien met bloem. Verhit de olie in een grote braadpan. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Voeg de kippenbouten toe en bak deze snel rondom lichtbruin. Voeg de gepelde tomaten toe met vocht, paprika's, champignons, ham en de cayennepeper toe. Breng het geheel aan de kook en laat met het deksel erop 15 minuten zachtjes sudderen. Verwijder het deksel en laat de kip in ca. 30 minuten zachtjes gaar worden zodat ook het kookvocht inkookt, schep af en toe om. Breng zo nodig op smaak met peper en zout en cayennepeper. Hak de peterselie fijn en verdeel deze over de kip.

Serveertip

Serveren met rijst. Variatietip: deze stoofschotel smaakt frisser door er 1 el. citroensap aan toe te voegen, als je daar van houdt natuurlijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiki_love


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiki_love
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top