
200 gr. bloem, 150 gr. boter, 100 gr. witte basterdsuiker,2 zakjes vanillesuiker, mespuntje zout, 1 eierdooier, evt. hazelnoten of amandelen, licht geroosterd.
Uitsteekvormpjes of gebruik eigen fantasie en maak er ''misbaksels'' van.
Blijft leuk om te doen en de kinderen helpen er graag bij, ik vond het tenminste geweldig als ik koekjes mocht uitsteken en het ''overgebleven'' deeg mocht opeten, mmm, nog steeds vind ik persoonlijk het deeg lekkerder dan de koekjes, hahaha
Oven 10 minuten voorverwarmen op 170C. Hazelnoten of amandelen even roosteren.
Kneed alle ingredienten met koele handen zo vlug mogelijk tot een samenhangende bal.
Laat het deeg een half in de koelkast rusten.
Rol het vervolgens ter dikte van zo'n 1/3 cm. uit. Steek er met behulp van een dekseltje met scherpe rand, een glaasje of uitsteekvormpjes deegkoekjes uit. Druk de hazelnoten of amandelen voorzichtig op het deeg. Leg ze op een met boter ingevet bakblik.
Schuif het bakblik in de bovenste helft van een matig warme oven, temper de oven naar 150 C. en bak er in ongeveer 20/25 minuten koekjes van die lichtbruin van kleur moeten zijn. Neem met een scherp mes van het bakblik en laat afkoelen.
Je kunt met dit recept tal van varianten maken, probeer eens een lepel cacaopoeder, fijngehakte amandelen, koekkruiden of kaneelpoeder door het basisdeeg.
evaphil 04-02-2017
De smaak is echt onwijs goed, ik had geen ei in huis maar ze zijn toch goed gelukt, wel iets korter gebakken!!
crazycow6 13-10-2014
Wat ik vaak doe is bolletjes maken en deze plat drukken, scheelt afwas en net zo lekker maar vlugger klaar!
verenaaa 06-08-2014
simpel maar toch verassend lekker (:
robertcody7 23-05-2013
zeer goeie recept lekker ook om te snoepen ;p en uitrollen ook bedankt !
mobiel_1349441513 05-10-2012
Bijzonder lekkere koekjes. Het is voor het eerst dat ik een zandkoekjes recept lekker vind.