koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-01-2004
  • koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

    Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

    Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

  • koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

    Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

    Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

  • koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

    Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

    Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

  • koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

    Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

    Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

  • koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

    Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

    Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!

blijft leuk om te doen en de kinderen helpen er graag bij, ik vond het tenminste geweldig als ik koekjes mocht uitsteken en het ''overgebleven'' deeg mocht opeten, mmm, nog steeds vind ik persoonlijk het deeg lekkerder dan de koekjes, hahaha

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr. bloem, 150 gr. boter, 100 gr. witte basterdsuiker,2 zakjes vanillesuiker, mespuntje zout, 1 eierdooier, evt. hazelnoten of amandelen, licht geroosterd.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
uitsteekvormpjes of gebruik eigen fantasie en maak er ''misbaksels'' van.

Voorbereiding

oven 10 minuten voorverwarmen op 170C. Hazelnoten of amandelen even roosteren.

Bereidingswijze

Kneed alle ingredienten met koele handen zo vlug mogelijk tot een samenhangende bal.
Laat het deeg een half in de koelkast rusten.
Rol het vervolgens ter dikte van zo'n 1/3 cm. uit. Steek er met behulp van een dekseltje met scherpe rand, een glaasje of uitsteekvormpjes deegkoekjes uit. Druk de hazelnoten of amandelen voorzichtig op het deeg. Leg ze op een met boter ingevet bakblik.
Schuif het bakblik in de bovenste helft van een matig warme oven, temper de oven naar 150 C. en bak er in ongeveer 20/25 minuten koekjes van die lichtbruin van kleur moeten zijn. Neem met een scherp mes van het bakblik en laat afkoelen.

Serveertip

Je kunt met dit recept tal van varianten maken, probeer eens een lepel cacaopoeder, fijngehakte amandelen, koekkruiden of kaneelpoeder door het basisdeeg.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

evaphil avatar
evaphil 04-02-2017

De smaak is echt onwijs goed, ik had geen ei in huis maar ze zijn toch goed gelukt, wel iets korter gebakken!!

crazycow6 avatar
crazycow6 13-10-2014

Wat ik vaak doe is bolletjes maken en deze plat drukken, scheelt afwas en net zo lekker maar vlugger klaar!

verenaaa avatar
verenaaa 06-08-2014

simpel maar toch verassend lekker (:

robertcody7 avatar
robertcody7 23-05-2013

zeer goeie recept lekker ook om te snoepen ;p en uitrollen ook bedankt !

mobiel_1349441513 avatar
mobiel_1349441513 05-10-2012

Bijzonder lekkere koekjes. Het is voor het eerst dat ik een zandkoekjes recept lekker vind.

mier304 avatar
mier304 31-01-2012

wat ook echt lekker is, is als je ze dipt in gesmolten chocolade en daarna bestrooid met citroenschil. ik heb er echt van genoten!

hyacintje avatar
hyacintje 12-01-2012

Ik heb de koekjes gisteren gemaakt met mijn kinderen en ze waren echt heerlijk, dank voor het recept!

hyacintje avatar
hyacintje 11-01-2012

Wij gaan vanmiddag aan de slag....bedankt.

koelleke avatar
koelleke 13-11-2011

Ik heb deze koekjes vanavond gebakken. Echt lekker. Ga ze ook uitproberen me t kaneel en cacao.Kom bij mij in het kookboek te staan. Bedankt Kiki.Gr Carla.

rayhana avatar
rayhana 30-08-2011

Dank je wel voor het recept. Ze staan in de oven. Het deeg smaakte alvast erg lekker :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten