1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. bonbons

bonbons

  • Belgisch, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-01-2004

Ingrediënten


Voor ca. 30 stuks: 1, 25 dl. creme fraiche, 500 gr. pure chocolade in stukjes, 2 eetlepels Grand Marnier


Verder heb je nodig


Je hebt een bak nodig om de gesmolten chocolade op te laten stijven, als je bijv. rubberen ijsblokbakjes hebt met hartjes en sterretjes motieven kun je die mooi gebruiken, dan moet de gesmolten chocolade natuurlijk niet kokend zijn. Je hebt dan gelijk leuke modelletjes bonbons. Je kunt ze ook naturel laten en allerlei vormpjes uit de plak gestolde chocolade steken.


Voor de zoetjes onder ons...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de creme fraiche aan de kook. Voeg 300 gr. stukjes chocolade toe en roer, van de warmtebron af, tot de chocolade is gesmolten. Roer de Grand Marnier erdoor. Schenk het mengsel in een laag van ca. 2-3 cm dik. Laat dit in de koelkast opstijven en snijd er dan blokjes van of steek er rondjes uit. Indien je de rubberen ijsblokjes bakje gebruikt, druk je de hard geworden bonbons er voorzichtig uit. Smelt de resterende 200 gr. chocolade au bain marie en doop de bonbons in de gesmolten chocolade, laat de bonbons op keukenpapier uitharden.

Serveertip

Garneer, voordat de chocolade helemaal hard is geworden, met stukjes geconfijte sinaasappelschil, limoenschil, en verschillende noten.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiki_love


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiki_love
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top