1. Home
  2. Recepten
  3. Schotse keuken
  4. Scones

Scones

Door: marcdepester

  • Schots, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-01-2004

Ingrediënten 4 personen


-500 g zelfrijzend bakmeel
-2 el keukenstroop
-snufje zout
-2,5 dl karnemelk of melk
-75 g suiker
-2 eieren



Schotse (warme)specialiteit voor het thee-uur

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-doe de stroop in een kom en zet deze even in heet water zodat de stroop vloeibaar wordt
-dan de gezeefde bloem, suiker, zout, melk en de even tevoren losgeklopte eieren toevoegen
-doorroeren tot een dikke vloeibare massa ontstaat

Bereidingswijze

-vet een koekepan weinig in
-daarin 1 el van het beslag doen en even laten bakken tot de onderkant mooi bruin is en er bovenop blaasjes ontstaan
-de scones keren en aan de andere kant bakken
-warm houden en de rest bakken

Serveertip

-aan tafel de scones besmeren met boter of honing of oranjemarmelade



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top