1. Home
  2. Recepten
  3. Schotse keuken
  4. Scones

Scones

  • Schots, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-01-2004

Ingrediënten 4 personen


-500 g zelfrijzend bakmeel
-2 el keukenstroop
-snufje zout
-2,5 dl karnemelk of melk
-75 g suiker
-2 eieren



Schotse (warme)specialiteit voor het thee-uur

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-doe de stroop in een kom en zet deze even in heet water zodat de stroop vloeibaar wordt
-dan de gezeefde bloem, suiker, zout, melk en de even tevoren losgeklopte eieren toevoegen
-doorroeren tot een dikke vloeibare massa ontstaat

Bereidingswijze

-vet een koekepan weinig in
-daarin 1 el van het beslag doen en even laten bakken tot de onderkant mooi bruin is en er bovenop blaasjes ontstaan
-de scones keren en aan de andere kant bakken
-warm houden en de rest bakken

Serveertip

-aan tafel de scones besmeren met boter of honing of oranjemarmelade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top