1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Pagodenrijst

Pagodenrijst

Door: cheribon

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-01-2004

Ingrediënten


~ 2 dl kippenbouillon (of water)
~ 2 el sojasaus
~ 1? cm verse geschilde gember
~ 100 g integrale zilverrijst
~ boter
~ 10 cm witte ramenas
~ 4 lampionkersjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de bouillon met de sojasaus en het stukje gember aan de kook. Voeg de rijst toe en laat die onder de deksel in ? 20 minuten gaarkoken, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen.
Verwijder het stukje gember en maak de rijst met een klontje boter smeuig.
Verwarm de kommetjes voor in de oven. Was en schil de ramenas, rasp een stuk van ? 10 cm en druk er het meeste vocht uit in een keukendoek.

Serveertip

Leg een bodempje ramenas in de kommetjes en verdeel er de rijst kegelvormig over. Schep er de rest van de ramenas omheen en versier met een opengeplooid lampionkersje.
Schenk hierbij een koele karnemelk of een ginger-ale.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top