1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushi
  6. Sushi

Sushi

Door: schnuckie

  • Japans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-01-2004

Ingrediënten


*1 pond sushirijst

*5 el rijstazijn

*1 el mirin

*3 el suiker

*2 tl zout



*nori

*wasabi

*250 gr gerookte zalm (tonijn)

*3 el gember

*1 komkommer



Voor bij een rijsttafel of als borrelhapje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dit is een vereenvoudigde sushi, ideaal voor een grote groep gasten.

Kook de rijst, maak een mengsel van de overige ingredienten (de suiker moet opgelost zijn) en verdeel dat goed over de rijst. Af laten koelen tot lauw.

Vet een vierkante bakvorm van 25 cm licht in met olie en bekleed de vorm met folie. Bedek de bodem met velletjes nori en snij de randen af, zodat de nori precies in de vorm past. Verdeel de helft van de sushirijst goed over de nori. Verdeel wat wasabi over de rijst. Leg hierop de dun gesneden gerookte zalm of rauwe tonijn en dek het geheel weer af met een laag nori. Verdeel hierover de gember en in dunne plakjes gesneden komkommer. Hierover de rest van de rijst en breng dan nog een laag nori aan. Dek het geheel af met plasticfolie. Leg hier een kleinere bakplaat op en zet hier iets zwaars op. Laat dit minimaal 1 uur of een nacht lang in de koelkast staan. Keer de vorm om op een snijplank en verwijder de plasticfolie. Snij de sushi in vierkantjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top