Roti met kerrie-kip en sperziebonen
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
750 gr. aardappels,zout,6 tenen knoflook,1 rode peper,1/2 eetl.gemalen komijn,500gr.kipfilet,2 uien,500gr.sperziebonen,250gr. zelfrijzend bakmeel,5 eetl. zonnebloemolie,1 kippenbouillontablet,1/2 eetl. kerriepoeder,1 eetl. tomatenpuree.Benodigdheden
Vijzel of keukenmachine.Voorbereiding
Aardappels schillen.In ca. 20min. 300gr. aardappels gaarkoken.Rest in partjes snijden.Knoflook en peper schoonmaken en fijnhakken.In vijzel 2 tenen knoflook helft van peper en komijn pureren.Kipfilet in blokjes snijden.Uien pellen en snipperen.Sperziebonen wassen en schoonmaken.Aardappels afgieten en pureren.Knoflook-puree en snufje zout erdoor roeren.
Bereidingswijze
In kom bakmeel met snufje zout,150ml. handwarm water en 1/2 eetl. olie tot een soepel deeg kneden.Deeg ca. 15 min.laten rijzen.In wok 2 eetl. olie verhitten.1 teen knoflook,helft van ui,1/2 bouillonblokje en 1/2 eetl.kerriepoeder roerbakken.Aardappelen en sperziebonen erdoor scheppen en met 1/2 dl. water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaarstoven.
In roerbakpan 2 eetl. olie verhitten.Rest van knoflook,ui,peper,kerriepoeder,bouillonblokje en tomatenpuree ca. 1 min. bakken.Kip ca. 2 min. meebakken en afgedekt in ca. 15 min. gaar sudderen.Op smaak brengen met peper en zout.
Deegin 8 ballen verdelen.In midden gat maken,vullen met 1/8 deel van puree en deeg om vulling dichtvouwen.Uitrollen tot dunne lappen van 17 cm. doorsnede.In droge koekepan met anti-aanbaklaag roti's een voor een bakken tot ze gaan bollen,dan onderkant ca. 1 minuut bakken.
Kerrie-kip en sperziebonen op vier borden scheppen.Roti's ernaast leggen.