Roti met kerrie-kip en sperziebonen

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750 gr. aardappels,zout,6 tenen knoflook,1 rode peper,1/2 eetl.gemalen komijn,500gr.kipfilet,2 uien,500gr.sperziebonen,250gr. zelfrijzend bakmeel,5 eetl. zonnebloemolie,1 kippenbouillontablet,1/2 eetl. kerriepoeder,1 eetl. tomatenpuree.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel of keukenmachine.

Voorbereiding

Aardappels schillen.In ca. 20min. 300gr. aardappels gaarkoken.Rest in partjes snijden.Knoflook en peper schoonmaken en fijnhakken.In vijzel 2 tenen knoflook helft van peper en komijn pureren.Kipfilet in blokjes snijden.Uien pellen en snipperen.Sperziebonen wassen en schoonmaken.Aardappels afgieten en pureren.Knoflook-puree en snufje zout erdoor roeren.

Bereidingswijze

In kom bakmeel met snufje zout,150ml. handwarm water en 1/2 eetl. olie tot een soepel deeg kneden.Deeg ca. 15 min.laten rijzen.In wok 2 eetl. olie verhitten.1 teen knoflook,helft van ui,1/2 bouillonblokje en 1/2 eetl.kerriepoeder roerbakken.Aardappelen en sperziebonen erdoor scheppen en met 1/2 dl. water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaarstoven.
In roerbakpan 2 eetl. olie verhitten.Rest van knoflook,ui,peper,kerriepoeder,bouillonblokje en tomatenpuree ca. 1 min. bakken.Kip ca. 2 min. meebakken en afgedekt in ca. 15 min. gaar sudderen.Op smaak brengen met peper en zout.
Deegin 8 ballen verdelen.In midden gat maken,vullen met 1/8 deel van puree en deeg om vulling dichtvouwen.Uitrollen tot dunne lappen van 17 cm. doorsnede.In droge koekepan met anti-aanbaklaag roti's een voor een bakken tot ze gaan bollen,dan onderkant ca. 1 minuut bakken.
Kerrie-kip en sperziebonen op vier borden scheppen.Roti's ernaast leggen.






Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

juchie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten