Chinese gelukskoekjes

  • Chinees, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-01-2004

    IK HEB ZE EEN KEER GEBRUIKT MET EEN TAFELINDELING EN VOOR EEN KINDERPARTIJTJE MET OPDRACHTEN.

Deel dit recept

Ingrediënten














  • Verwarm de oven voor op 180?C (hetelucht 160?C).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken drie cirkels van 8 cm op het papier en draai het papier om.

  • Klop de eiwitten in een kom schuimig. Voeg poedersuiker en boter toe en roer alles glad. Voeg de bloem toe en roer goed. Zet de kom 15 minuten apart.

  • Verdeel met een cakemes 1 ,5 tl mengsel over elke cirkel. Bak ze 5 minuten, totdat de randen iets verkleuren. Neem de koekjes met een cakemes snel van de bakplaat. Leg in elk koekje een opgevouwen briefje met een spreuk. Werk met drie koekjes tegelijk. Ze worden snel hard en kunnen bij het vouwen breken. Als ze breken, weer even in de oven opwarmen.

  • Vouw de koekjes dubbel en vouw ze vervolgens om een stomp voorwerp. Laat ze op een rooster afkoelen.




Boodschappen bestellen

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 09-04-2011

dank je wel ik neem het mee gr. anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten