8 flinke coquilles,grof zout,versgemalen peper,200 gr(gedroogde)tagliolini,pesto,2 eetl. versgeraspteparmezaan,olijfolie,5 rode pepertjes.
De feestdagen zijn wel voorbij,maar dit schitterend en makkelijk voorgerechtje wil ik jullie niet onthouden.het is gereed in 25 min. maar men moet de coquilles 1 uur laten weken.
Leg de schoongemaakte coquilles een uur in melk.Snij 1 pepertje in stukjes.
Kook de pasta beetgaar en giet af.Roer er de pesto en het fijngesneden pepertje naar smaak door.Hou warm.Kruid de drooggedepte coquilles met p+z en bak ze heel kort en aan beide kanten in de hete olie.Wanneer men wat pasta draait op een vork en dit in een schelp schikt,met de gebakken coquilles en gegarneert met een pepertje en de pasta bestrooienmet de kaas,heeft men een chique en lekker voorgerechtje.
cora42 13-07-2011
Ik wilde ook wel eens coquilles proberen. Dit recept was voor ons een groot succes! Ik ga het zeker nog eens maken. Bedankt, Cora
hummels 20-10-2008
Een lekker, snel en eenvoudig recept, heerlijk. Om je vingers bij af te likken.
harmony 08-01-2004
Dit is wat mij betreft een super voorgerechtje! Alleen kan ik hier slechts diepgevroren coquilles krijgen. Na het ontdooien ook in de melk zetten? En waar is dat laatste eigenlijk voor? Mijn schoonmoeder doet dat ook met schol voordat ze het gaat bakken, maar ik weet eigenlijk niet waarom.
Groetjes, Monique