1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bonbons

Bonbons

  • Belgisch, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-01-2004

Ingrediënten


(voor 20 stuks)
50 g rozijnen
50 g gekonfijte kersen
1 scheutje kirsch
75 g pure chocolade
25 g gehakte noten
25 g poedersuiker
Voor de afwerking: poedersuiker of pure chocolade



Met een vulling van noten, rozijnen en kersen. Makkelijk te maken en heerlijk bij een kopje thee!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de rozijnen en kersen klein en besprenkel met kirsch. Laat 15 min. intrekken.
Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de gehakte noten, de poedersuiker, de rozijnen en de kersen erdoor. Laat 15 min. opstijven in de koelkast.
Haal met een koffielepel een portie van het beslag en draai met koude handen tot een balletje. Haal door de poedersuiker.
Laat de bonbons op kamertemperatuur drogen.
Deze bonbons kunnen ook bedekt worden met chocolade: stop de balletjes even in de diepvriezer nadat ze door de poedersuiker zijn gehaald. Steek ze op een houten prikker en dompel ze in gesmolten chocolade. Laat drogen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tea_time
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top