1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zalm
  5. Zalm met verse zuringsaus

Zalm met verse zuringsaus

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-01-2004

Ingrediënten 4 personen


4 sneden Schotse zalm,80 gr boter,1 eetl. druivenpitolie,fijn zout,aardappelen,4 zakjes zuringbladen(van 100 gr het stuk),10 cl zure room,zout en zwarte peper van de molen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de zuringbladen,droog ze af en verwijder de steeltjes.

Bereidingswijze

Stoom de gehalveerde aardappelen.verwarm 30 gr boter en de olie in een pan met dikke bodem en leg er de sneden zalm in met het vel naar onderen.Bak ze zacht,zonder ze om te draaien,tot een melkachtige substantie wordt gevormd aan het oppervlak van het vlees.Haal ze uit de pan en hou ze warm tussen twee diepe borden.Smelt ondertussen de zuring al roerend 5 min. op een matig vuur.Zet de pan van het vuur,voeg er de rest van de koude boter in schijfjes aan toe en strooi er p+z op.Schik de sneetjes zalm en de halve aardappelen op warme borden.Breng op smaak met fijn zout en de zwarte peper.

Serveertip

Teken een lint groene saus rond de zalm en dien het gerecht onmiddelijk op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van staerencarine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van staerencarine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top