1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep met lamsvlees

Linzensoep met lamsvlees

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2004

Ingrediënten 4 personen


3 el olijfolie, 300 g lamslappen (in blokjes), 1 gesnipperde rode ui, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 tl paprikapoeder, 1 envelopje saffraan (Silvo), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 50 g verse selderij (grof gehakt), 1,5 l vleesbouillon van tablet, 50 g bloem, 1 blik linzen (400 g) of gedroogde linzen volgens gebruiksaanwijzing laten weken



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Olie in (soep)pan verhitten en vlees rondom bruin bakken. Ui en tomatenpuree toevoegen en 2-3 min meebakken.
Paprikapoeder, saffraan, tomatenblokjes en helft van selderij door vlees scheppen.
Bouillon erbij schenken en 45 min zachtjes laten koken, tot vlees lekker mals is. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingswijze

In kommetje bloem met 2 el water gladroeren. Bloempapje door soep roeren en nog 2-3 min laten koken tot soep bindt.
Linzen erdoor scheppen en kort meewarmen.

Serveertip

Soep in vier diepe borden scheppen en garneren met rest van selderij. Lekker met knapperig stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top