Goulash
- Hongaars, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Oorspronkelijk is het een soep die door Hongaarse herders werd bereid, "gulyas" geheten. De vleesstoofpot zoals wij die kennen, noemen de Hongaren "porkolt". Er zijn ontelbare varianten op, maar vlees, aardappels en paprika horen altijd in goulash thuis.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 g doorregen runderlappen, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika, 2 tomaten, 2 aardappels, 2 el olie, 2 el paprikapoeder, 1 tl karwijzaad, 500 ml runderbouillon van tablet en 100 ml volle yoghurt, zout en chilipeper naar smaak toevoegenVoorbereiding
Vlees in blokjes snijden en in 30 min op kamertemperatuur laten komen. Uien en knoflook pellen en grof snipperen. Paprika's en tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Aardappelen schillen, in blokjes snijden en wassen.
Bereidingswijze
In braadpan olie verwarmen en hierin ui en knoflook fruiten.
Pan van vuur nemen, paprikapoeder en karwijzaad over uimengsel strooien en goed doorroeren.
Pan weer op vuur zetten en vlees toevoegen en 2 min aanbraden. Zoveel warme bouillon in pan schenken dat vlees net onder staat.
Geheel aan de kook brengen, vuur laag zetten en deksel schuin op de pan leggen.
Vlees ca 1 uur en 30 min laten sudderen.
Aardappels, paprika's en tomaat door vlees scheppen en goulash in nog 30 min, met deksel schuin op de pan zachjtes gaar sudderen.
Yoghurt op kamertemperatuur laten komen en door goulash roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveertip
Lekker met rijst en doperwtjes.