1. Home
  2. Recepten
  3. Gruyere kaas
  4. Gegratineerde Käsespätzle met spek uit Oostenrijk.

Gegratineerde Käsespätzle met spek uit Oostenrijk.

  • Oostenrijks, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-01-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gr spätzle of elleboogjes macaroni - ± 250 gr mager rookspek in reepjes - 3 grote uien - ± 200 gr geraspte gruyère kaas (of belegen kaas) - 1 eetl olie


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Gegratineerde Käsespätzle met spek uit Oostenrijk.
Gegratineerde Käsespätzle met spek uit Oostenrijk.
Gegratineerde Käsespätzle met spek uit Oostenrijk.
Gegratineerde Käsespätzle met spek uit Oostenrijk.

Een heel simpel gerecht uit Vorarlberg (Oostenrijk). De spätzle zijn - voorzover ik weet - in Nederland niet te koop, maar je kunt hiervoor gewoon macaroni nemen. Oorspronkelijk werd het gerecht zonder de spek gegeten. Bij dit gerecht wordt bijna altijd een aardappelsalade geserveerd, wat er echt lekker bij smaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de spätzle of de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar. Snipper de uien en bak deze lichtbruin in de olie. Bak de spekreepjes knapperig.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vermeng de goed uitgelekte beetgare spätzle of macaroni met de uitgebakken uien, spek en het grootste deel van de geraspte kaas. Doe dit in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak alles ± 20 minuten in de voorverwarmde oven tot er een lichtbruin korstje op zit.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met aardappelsalade of een gewone groene salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top