Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-01-2004
  • Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

    Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

    Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

  • Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

    Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

    Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

Heel gemakkelijk en lekkere ovenschotel. Snel klaar...smullen maar! Vooral kinderen vinden dit super lekker.
N.B. Gebruik je verse spinazie kook die dan even voor, hak de spinazie een beetje fijner en laat hem goed uitlekken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gr kipfilet - 1 zak diepvries rösti - 100 gr geraspte belegen kaas - zout, peper, nootmuskaat - 450 gr diepvries bladspinazie of (als je niet van die bladeren houdt) gehakte spinazie - 1 ei - 125 ml slagroom - 2 teentjes knoflook - 1 sjalotje - 2 el olie - 1 eetlepel paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal van plm. 38 cm

Bereidingswijze

Laat de spinazie ontdooien en heel goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de kipfilets in reepjes en bak deze in de olie tot deze gaar en lichtgekleurd zijn.
Snij de sjalotjes fijn en pers de knoflook uit en voeg dit bij de kipfilets.
Bak heel even mee.
Maak op smaak met zout en peper.
Klop het ei los. Vermeng het ei met de room door de spinazie en voeg hieraan nog wat zout, peper, 1 eetlepel paneermeel, de room en nootmuskaat toe.
Doe eerst de kipreepjes in de ovenschaal.
Hierop de spinazie en dan de rösti.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de schaal plm. 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven tot het gerecht lichtbruin gekleurd is.
Probeer - voordat je de schaal uit de oven haalt - even of de rösti al gaar is.
Laat de schaal anders nog wat langer in de oven staan. Mijn ervarring is inmiddels dat elke oven weer verschillend is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 21-10-2020

Uit mijn meldingen: Liesjekookt zegt op 21 oktober 2020 08:35:35 / Het was lekker hoor. Goede combi van producten. Het was iets aan de flauwe kant, dus volgende keer nog meer zout of wat meer peper. Vanwege lactoseintolerantie heb ik havermelk " kookroom" gebruikt., dit gaat prima ipv de slagroom. Groetjes!

pwiggers avatar
pwiggers 16-11-2016

Dank je wel rondeel.

rondeel avatar
rondeel 15-11-2016

Vandaag gemaakt, lekker hoor! Dank voor het recept.

pwiggers avatar
pwiggers 15-11-2016

Bedankt Cecile !

Cecileg avatar
Cecileg 15-11-2016

Heerlijk Petra! Verder geen woorden nodig. Lieve groet Cecile

pwiggers avatar
pwiggers 11-02-2016

Leuk om te horen Caro28. Blij dat jullie het lekker vonden.

Caro28 avatar
Caro28 10-02-2016

Ik vond het lekker! Heb het een dag van te voren gemaakt en dan is een half uurtje genoeg

hermien_kg avatar
hermien_kg 10-02-2016

Ik ben van plan morgen deze schotel weer eens te maken. Ik zag echter dat ik het recept nog niet in mijn kookboek had staan. Dat heb ik dus nu even gedaan. Wij verheugen ons in ieder geval weer op deze heerlijke schotel. Groetjes, Hermien

pwiggers avatar
pwiggers 10-02-2016

Hoi Elles, ik doe de rösti altijd nog bevroren op de spinazie. Het kan zijn dat jij een kleinere ovenschaal hebt gebruikt dan ik en dat daardoor de laag rösti iets dikker was waardoor het langer duurt voordat de rösti ontdooid is. Ik zal in het recept de maat van mijn ovenschaal vermelden. Dat maakt e.e.a. wat duidelijker denk ik.

elles1970 avatar
elles1970 09-02-2016

Vorige week gemaakt, kip wel gekruid met kipkruiden. Ik vond het lekker maar vond de rosti wat aan de rauwe kant. Moet die eerst ontdooid zijn?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten