1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Aardbeien-kwarktaart

Aardbeien-kwarktaart

  • Belgisch, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-01-2004

Ingrediënten 4 personen


250 g aardbeien
1 pak Dr. Oetker kwarktaart naturel
50 g boter
1/4 l slagroom
450 g magere kwark



Lekker banket voor bij de koffie of hot choco

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed de bodem van een springvorm (? 24 cm) met bakpapier. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes.
Smelt de boter en roer er de mix voor kruimelbodem uit de verpakking door. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk deze met de bolle kant van een lepel goed aan.
Klop de slagroom stijf. Doe de taartmix met 4 dl koud water in een kom en klop het mengsel met een mixer met schone, vetvrije gardes 2 1/2 min. op de hoogste stand. Voeg de kwark toe en mix alles een 1/2 min. op de middelste stand.

Bereidingswijze

Spatel de slagroom en de aardbeienstukjes erdoor en schenk het mengsel in de springvorm. Laat de taart in ? 3 uur in de koelkast opstijven. Garneer de taart met het restant van de gesneden aardbeien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dhr_joachim
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top