1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: jodocus

  • Internationaal, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-01-2004

Ingrediënten 6 personen


3 grote vastkokende aardappels--? knolselderij--1 flinke winterwortel--2 uien--2 preien--3 tenen knoflook--1 pond bruine linzen--1 literblik tomaten, met sap--2 ons ontbijtspek--2 ? liter runderbouillon--olijfolie--2 blaadjes laurier--1 theelepel tijmblaadjes--peper u.d.m.--1 glas rode wijn--droge of rookworst, of, voor de vleesliefhebbers, alle twee.



Heerlijk gevuld

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de aardappels en knolselderij in dobbelsteentjes. Snijd de winterwortel half door en dan in plakjes, snijd de prei in ringen, snijd de ui fijn, snijd de knoflook heel fijn en snijd de ontbijtspek in minieme dobbelsteentjes.

Bereidingswijze

Bak de spekjes uit tot ze net beginnen te bruinen.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote soeppan. Fruit hierin de aardappel en selderijstukjes, de preiringen, de knoflook en ui op hoog vuur al omscheppend aan. Was de linzen in een zeef en doe ze erbij met de bouillon, de kruiden, de klein gesneden tomaten met sap en de wijn. Laat alles 1 uur zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Voeg dan pas de spekjes, zout of bouillonblokjes toe, linzen worden niet vlug klaar in zout water. Zet eventueel de staafmixer een paar tellen in de soeppan voor een iets gebonden en smeuiger resultaat. Laat dan de worst(en) nog een kwartiertje meewarmen.

Serveertip

Lekker met kaas/uienbrood (zie elders op mijn pagina)



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jodocus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top