Turkse Tosti
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
geleerd van 'n turkse kennis; bedoeld als restverwerking van turks brood van 1 dag oud.
Voorbereiding
snij het brood in 4 gelijke stukken en snij ze overlangs open zodat er 'n soort envelopje ontstaat. vul met de plakken ham/salami, daarop de gesnipperde bosui, bestrooi met 'n beetje cayenne, daarop de kaas. dichtvouwen en ervoor zorgen dat niets van de vulling te zien is.
Bereidingswijze
klop de eieren los met wat melk ( evt. wat peper en zout) en giet dit mengsel over het brood. voorzichtig keren zodat alles bedekt is met het eiermengsel. de olie verhitten en dan op 'n matig vuur om en om bakken. ong. 10 min.
Serveertip
de meer turkse versie is met feta, biber tursu(pepers in 't zuur)en turkse rundersalami.(persoonlijk mijn favoriet,maar niet iedereen houdt van feta en pepers)