Turkse Tosti

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.


geleerd van 'n turkse kennis; bedoeld als restverwerking van turks brood van 1 dag oud.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 turks brood, 4 grote plakken pittige kaas, 4 plakken schouderham of 8 plakken salami, 2 bosuitjes , beetje cayennepeper, 2 eieren, beetje melk, olijfolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snij het brood in 4 gelijke stukken en snij ze overlangs open zodat er 'n soort envelopje ontstaat. vul met de plakken ham/salami, daarop de gesnipperde bosui, bestrooi met 'n beetje cayenne, daarop de kaas. dichtvouwen en ervoor zorgen dat niets van de vulling te zien is.

Bereidingswijze

klop de eieren los met wat melk ( evt. wat peper en zout) en giet dit mengsel over het brood. voorzichtig keren zodat alles bedekt is met het eiermengsel. de olie verhitten en dan op 'n matig vuur om en om bakken. ong. 10 min.

Serveertip

de meer turkse versie is met feta, biber tursu(pepers in 't zuur)en turkse rundersalami.(persoonlijk mijn favoriet,maar niet iedereen houdt van feta en pepers)

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

onzien avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten