Turkse Tosti

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 05-01-2004


geleerd van 'n turkse kennis; bedoeld als restverwerking van turks brood van 1 dag oud.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 turks brood, 4 grote plakken pittige kaas, 4 plakken schouderham of 8 plakken salami, 2 bosuitjes , beetje cayennepeper, 2 eieren, beetje melk, olijfolie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snij het brood in 4 gelijke stukken en snij ze overlangs open zodat er 'n soort envelopje ontstaat. vul met de plakken ham/salami, daarop de gesnipperde bosui, bestrooi met 'n beetje cayenne, daarop de kaas. dichtvouwen en ervoor zorgen dat niets van de vulling te zien is.

Bereidingswijze

klop de eieren los met wat melk ( evt. wat peper en zout) en giet dit mengsel over het brood. voorzichtig keren zodat alles bedekt is met het eiermengsel. de olie verhitten en dan op 'n matig vuur om en om bakken. ong. 10 min.

Serveertip

de meer turkse versie is met feta, biber tursu(pepers in 't zuur)en turkse rundersalami.(persoonlijk mijn favoriet,maar niet iedereen houdt van feta en pepers)

Laatste reacties

jokewvg avatar
jokewvg 05-07-2004

mmmmm lijkt me heerlijk Ine.<br>Ik neem het graag van je mee. Bedankt! Groetjes Joke.

elly61 avatar
elly61 09-04-2004

Dit ga ik gauw proberen. Wij eten elk weekend Turks brood, die lekkere met oregano en olijfolie. Vaak blijft er nog wel wat over. Lijkt me heel lekker (beide variaties!) Bedankt, Elly

harmony avatar
harmony 09-01-2004

Ik ga voor de lekkerste Turkse variant, met pepers! Heerlijk, volgens mij met iets van een salade een complete maaltijd! Groeten, Monique

maruska avatar
maruska 06-01-2004

Klinkt alsof je het wel moet proberen; bedankt, Maruska

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten