Gevulde Curry Kalkoen in Braadzak

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-01-2004

Het leek me een gigantisch project maar het is me echt 100% meegevallen. Het was super lekker, heerlijk mals en zalig gekruid. Van mijn gasten kreeg ik een 10!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kalkoen van 2 -2,5 kilo

1 zak Hollandse roerbakgroenten van AH

1 pot milde currypasta van patak

1 eetlepel massalapoeder (hindoestaans)

Catalaanse worstjes (van AH)

2 ongekookte aardapppels

2 tomaten

verse kruiden (rozemarijn, basilicum, tijm etc)

Flinke scheut rode wijn

peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadzak

Braadtouw

Cocktailprikkers

Ovenschaal of braadslee

Voorbereiding

Vulling (1 dag van te voren)

Snijd de aardappels en tomaten (zonder de zaadjes) in blokjes
Roerbak de Hollandse groetenmix met de vulling van de worstjes (het velletje moet er dus af) de aardappels en tomaten door elkaar. Laat het niet te gaar of te zacht worden, het moet nog een beetje knapperig blijven. Doe er twee flinke scheppen van de milde currypasta bij en een flinke eetlepel massalapoeder. Laat dit een nacht staan zodat alles goed in kan trekken.




Laat een half pakje boter smelten en doe hier ook een flinke schep currypasta en massala door. Laat ook dit een nacht staan.




Zet de kalkoen voordat je ermee aan de slag gaat eerst minimaal een uur in een flinke bak water.



Bereidingswijze

Steel het gat aan de achterkant van de kalkoen in het vel goed dicht met cocktailprikkers. Wrijf de binnenkant goed in met peper en zout. Doe de groentevulling in de kalkoen. Druk het goed aan en steek de voorkant door het vel ook goed dicht met cocktailprikkers.




Friemel het vel bovenop de kalkoen met je vingers voorzichtig los. Je kan hieronder nu wat verse kruiden en wat van de overgebleven vulling schuiven.




Wrijf de buitenkant van de kalkoen nu goed in met de boter-curry-mix. Zorg dat het ook goed tussen de poten en in alle plooien zit.
Bind met touw vervolgens de poten stevig tegen de kalkoen vast.




Plaats de kalkoen voorzichting in de braadzak. Doe er de rest van de vulling bij, de verse kruiden en een flinke scheut rode wijn.
Plaats de braadzak in de ovenschaal in het midden van een goed voorverwarmde oven op 180 graden.
Laat de kalkoen in zo'n 2 tot 2,5 uur gaar worden. Laat tot slot de kalkoen nog een kwartiertje rusten voordat je 'm aansnijdt.

Serveertip

Lekker met een aardappelschotel en een bietensalade met pijnboompitjes.

Je kan ook in de indiaase sfeer blijven door er rijst een een thais groentegerecht bij te serveren.

Laatste reacties

jhoogendoorn avatar
jhoogendoorn 20-12-2006

Hallo Jolanda, die braadzak kreeg ik van mijn poelier bij de kalkoen. Het braadtouw heb ik volgens mij bij Blokker o.i.d. gekocht. Sorry trouwens voor de later reactie. M.vr.gr. Jody

jolandastoop avatar
jolandastoop 12-12-2006

Haal je die grote braadzakken en braadtouw ook bij AH Jolanda

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten