Aardappel-knoflookpuree met pesto, prei en kaas

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-01-2004

Dit wordt smullen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen,
zout,
400 g prei,
2 dl schenkbare creme fraiche of kookroom,
3 teentjes knoflook,
50 g boter,
versgemalen peper,
2 eetl. pesto,
200 g belegen kaas (dikke plak)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook ze met zout in 20 minuten gaar. Snijd de prei in ragfijne reepjes. Verwarm de creme fraiche of kookroom met geperste teentjes knoflook, de boter, peper en pesto. Snijd de kaas in minidobbelsteentjes.

Bereidingswijze

Giet de gare aardappelen af. Voeg het roommengsel toe. Maak er een puree van. Voeg de preiringetjes en kaasblokjes toe en warm goed door.


Serveertip

Bestrooi het gerecht eventueel met geschaafde amandelen.

Laatste reacties

evido avatar
evido 22-06-2005

Hallo, Ik vond dit dus heel heel lekker; mijn man vond het jammer genoeg nogal zwaar vallen. Zo zie je maar: smaken verschillen (en maar goed). Toch bedankt en groetjes, Evi

alidada avatar
alidada 31-03-2005

Ik heb het gemaakt, was erg lekker, alleen de prei bleef wat hard (kan aan de prei liggen of het was niet fijn genoeg gesneden) Ik ga het zeker weer maken maar dan met geraspte kaas en ik laat voor alle zekerheid de prei even blancheren. Maar dat is natuurlijk persoonlijk, ieder zijn eigen smaak. Nogmaals bedankt voor dit lekkere recept. Groetjes, Louise

alidada avatar
alidada 10-02-2005

Dit klinkt werkelijk super, mijn heupen groeien alleen al bij het lezen van dit recept, kan me niets schelen....ik ga dit maken. Groetjes, Louise

harmony avatar
harmony 05-01-2004

Niet bepaald goed voor de lijn, maar lijkt me wel erg lekker! Je zou het gerecht ook nog even onder de grill kunnen zetten, zodat de kaas wat meer smelt, of gaat dat zowiezo wel? Groetjes, Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten