1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees

Door: ingrid100

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2004

Ingrediënten 2 personen


500 gram runderlappen (geschikt voor stoven, niet te mager dus)
2 in stukjes gesneden uien (niet gesnipperd, iets grover), 2 a 3 dl azijn, zelfde hoeveelheid water, ruim halve pot stroop (appel en/of peren), 2 laurierbladeren, boter of olie



Traditioneel Limburgs rundervleesgerecht. In het verleden werd het vlees in azijn gezet om langer te kunnen bewaren. Bij het bereiden van het vlees werd het dan gezoet met stroop om de zurigheid eruit te halen. Een heel aparte lekkere zoetzure smaakcombinatie die nu nog heel geliefd is in Limburg.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dag van tevoren het vlees in stukken snijden en in een schaal doen.
Vlees in de schaal met azijn en water onder zetten (verhouding azijn/water moet fifty/fifty zijn).
Roer de stukken ui er doorheen en laat dit mengsel 1 nacht (afgedekt met folie) in de koelkast staan.

De dag erna het vocht afgieten, maar wel bewaren. Het vlees met uien en laurierbladeren aanbraden en daarna het vocht er weer bijgieten.
Dan het gerecht zoeten met ruim een halve pot stroop en in ruim 2 uur gaar laten stoven.
Halverwege even proeven of het niet te zoet of te zuur is geworden. Afhankelijk hiervan kan je met het toevoegen van azijn of stroop de gewenste smaak verkrijgen.
Het vlees in ruim twee uur gaar laten
R

Serveertip

Traditioneel geserveerd met zelfgebakken frites en appelmoes (liefst ook zelfgemaakt). Heerlijk!



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingrid100
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top