rode uiensoep met pesto

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2004
  • rode uiensoep met pesto

    Rode uiensoep met pesto

    Rode uiensoep met pesto

Een erg lekker anders dan anders uiensoepje,maar ja, dat vindt iedereen natuurlijk van zijn eigen brouwels......Het meeste van mezelf en een klein beetje uit een folder van zo'n 15 jaar geleden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 rode uien, 2 el olijfolie,1/4 liter vlees of kruidenbouillon, 2 el rode pesto,1 el verse tijm, zout en peper, 6 sneetjes volkorenbrood, 75 gr. blauwe schimmelkaas naar eigen smaak, 75 gr.geraspte belegen kaas.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.Rooster de sneetjes brood en snijd ze diagonaal door.

Bereidingswijze

pel de uien en snipper ze grof.Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op hoog vuur aan.Roer de bouillon erdoor en voeg de pesto,tijm en naar smaak zout en peper toe.Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ongeveer 20 minuten heel zachtjes koken.Snijd de kaas in 4 plakjes.Leg in vier grote soepkommen elk 2 driehoekjes brood.Schep de uiensoep erop.Leg de laatste driehoekjes brood in de kommen,strooi de geraspte kaas erover en leg de plakjes blauwschimmelkaas erop.Schuif de kommen in de oven en laat de kaas smelten en iets bruin worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten