rode uiensoep met pesto
- Soep
- 20-30 min.
Een erg lekker anders dan anders uiensoepje,maar ja, dat vindt iedereen natuurlijk van zijn eigen brouwels......Het meeste van mezelf en een klein beetje uit een folder van zo'n 15 jaar geleden.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.Rooster de sneetjes brood en snijd ze diagonaal door.
Bereidingswijze
pel de uien en snipper ze grof.Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op hoog vuur aan.Roer de bouillon erdoor en voeg de pesto,tijm en naar smaak zout en peper toe.Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ongeveer 20 minuten heel zachtjes koken.Snijd de kaas in 4 plakjes.Leg in vier grote soepkommen elk 2 driehoekjes brood.Schep de uiensoep erop.Leg de laatste driehoekjes brood in de kommen,strooi de geraspte kaas erover en leg de plakjes blauwschimmelkaas erop.Schuif de kommen in de oven en laat de kaas smelten en iets bruin worden.