SATE NUEA

  • Thais, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2004

Rundvlees Sate - 12 Pennen

Deel dit recept

Ingrediënten
<
4 dl ongezoete kokosmelk

< 1 el rode curry-pasta

< 1 el vissaus

< 2 tl kerriepoeder

< 500 g biefstuk
Boodschappen bestellen

Voorbereiding


Snijd de biefstuk in lange smalle repen van 2? x 7? cm (dit zou voldoende moeten zijn voor 24 tot 32 repen).

Gebruik bamboe satepennen van 30 cm.
Leg ze tenminste 2 uur in water om te voorkomen dat ze verkolen.

Sate wordt meestal geserveerd met een Pinda-Kokosmelk-Dipsaus (Nam Jim Sate - recept hiervan: zie 'Bereidingswijze' hieronder) en komkommersalade (Thangua Dong - dit recept heb ik helaas niet).

In plaats van biefstuk kunt u ook varkenslende of kipfilet gebruiken.

Mix de kokosmelk, rode currypasta, vissaus en kerriepoeder in een lange, platte schaal.

Doe de repen vlees erbij en marineer ze tenminste 5 uur in de koelkast.

Verwarm de grill of barbeque voor.

Rijg 2 reepjes vlees in de lengte aan elk stokje.

Grill de sate's ? 5 minuten aan elke kant.

* 2x5 minuten op het lage rooster (160?C) is net iets te weinig.

* 2x5 minuten op het hoge rooster is net iets te veel.

Bereidingswijze


NAM JIM SATE

Pinda-Kokosmelk-Dipsaus:

< 4 dl ongezoete kokosmelk

< 1 el rode currypasta

< 1/8 liter ongezouten pindakaas met stukjes pinda

< 1? el witte azijn

< 2 el suiker

< 1 el vissaus

Verhit 2 dl kokosmelk in een steelpan.

Voeg de rode currypasta toe en roer tot het mengsel gelig is en er een dun laagje olie op drijft.

Voeg de pindakaas, azijn, suiker, vissaus en het restant van de kokosmelk toe.

Laat de saus al roerende 8 tot 10 minuten doorkoken, of tot de saus licht begint in te dikken.

Laat de saus iets afkoelen en serveer hem bij sate.

De saus kan een week van tevoren worden gemaakt en later worden opgewarmd.

*Deze saus is erg zoet. Toevoegen om hem wat pittiger te maken:

1 el sambal badjak

1 tl cayennepeper

Serveertip


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten