Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Gaeng gari nuea

Gaeng gari nuea

Door: cheribon

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-01-2004

Ingrediënten


450 g mager rundvlees
175 g kleine vruchten van de eierplant
8 gedroogde rode pepers
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
15 mm verse Kha gember aan een stuk
15 mm verse gember aan een stuk
2 stengels citroengras
6 zwarte peperkorrels
1 tl gehakte Kaffir limeschil
? tl komijnzaden
? tl korianderzaden
75 ml (1/3 kopje) kokosolie
? tl gedroogde basilicum
500 ml (2 kopjes) dikke kokosmelk
500 ml (2 kopjes) dunne kokosmelk
25 ml (2 el) vissaus
verse basilicumbladeren
verse gesneden rode pepers



Gekruid Rundvlees

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dunne reepjes. Week de pepers in warm water todat ze droog zijn, laat ze uitlekken en knijp ze droog.
Hak de pepers, de sjalotten, de knoflook, de gember en het citroengras in stukken en doe die in een vijzel. Stamp een beetje, doe de peperkorrels, de limeschil, de komijn en de korianderzaden er bij en stamp totdat alles fijn is.
Verwarm de olie in een wadjan totdat ze matig warm is. Doe dan het kruidenmengsel erbij en bak dat al roerend 4 tot 5 minuten. Doe de dikke kokosmelk erbij en blijf doorgaan met roeren totdat de vloeistof tot de helft is ingedikt.
Doe het rundvlees, de vruchten van de eierplant, de gedroogde basilicum en de helft van de dunne kokosmelk erbij en breng het bijna aan de kook. Laat het doorsudderen todat het vlees gaar is. Doe dan de vissaus en de rest van de kokosmelk erbij.
Breng alles aan de kook en laat het fel doorkoken totdat de vloeistof iets is ingedikt.

Serveertip

Schep alles in een kom en garneer met de verse basilicumbladeren en de reepjes rode peper.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top