Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Stoofschotel

Stoofschotel

Door: snelleklaartje

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-01-2004

Ingrediënten 8 personen


1,5 kg runderlappen,
4 grote uien,
2 teentjes knoflook,
4 middelgrote tomaten,
2 rode paprika?s,
2 preien,
250 g gedroogde, pitloze pruimen,
50 g braadboter,
200 g champignons,
3 dl rode wijn,
3 theel. Provencaalse kruiden
(vers, droog of uit de diepvries),
2 blaadjes laurier,
eventueel maizena



Dit gerecht moet wel lang stoven, maar is toch redelijk snel te bereiden. Tijdens het stoven heb je er weinig omkijken naar. Reken maar dat iedereen zal smullen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de runderlappen in blokjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Snipper de teentjes knoflook fijn. Ontvel de tomaten door ze even in heet water te dompelen, pel ze en ze snijd ze in kleine stukjes. Ontdoe de paprika?s van hun zaadlijsten en snijd ze in kleine reepjes. Snijd de prei in plakjes. Laat de pruimen volgens de aanwijzingen op de verpakking wellen in lauw water of thee. Borstel de champignons schoon en snijd grote exemplaren eventueel in plakjes.


Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote Braadpan, laat bruin worden en voeg het vlees toe. Braad het vlees omscheppend aan. Voeg er de uien en knoflook aan toe en laat glazig worden. Doe er dan de prei, tomaten en stukjes paprika bij. Schep regelmatig om. Voeg dan onder goed roeren de iets verwarmde rode wijn aan het mengsel toe. Is het geheel op temperatuur, doe er dan de pruimen bij. Laat op een lage warmtebron circa 2,5 a 3 uur stoven. Voeg circa 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de champignons aan het gerecht toe. Bind het gerecht eventueel met wat maizena.

Serveertip

Serveer er aardappelpuree, snijbonen en/of zelfgemaakte appelmoes bij.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snelleklaartje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top