Japanse soep met scampi's & shiitake

  • Japans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-01-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 8 stoneleeks of bosuitjes
- 8 shiitakes (gedroogde paddestoelen eerst weken)
- 50 gram tofu
- 2 cm gemberwortel
- 1 l dashi (vis/zeewierbouillon)
- 2 eetlepels sake
- 1 theelepel suiker
- 1,5 eetlepel light soy sauce
- 8 ongekookte scampi's

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het witte deel van de stoneleeks in reepjes. Hak het groene deel fijn en houd het achter voor de garnering. Snijd de shiitakes in plakken. Snijd de tofu in blokjes. Schil en rasp de gember.
Breng de bouillon met de sake, suiker, sojasaus en gember aan de kook.
Voeg de stoneleeks en de scampi?s toe en kook de soep ca. 5 minuten tot de scampi?s gaar zijn. Kook de laatste minuut de tofublokjes mee.
Schep de soep in kommen en garneer met het achtergehouden groen van de stoneleeks.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten