Aardappeltompouces met Tonijntartaar

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2004

Dit recept komt uit TIP Culinair Hartige Hapjes en is geschreven door Marlies Batelaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4-5 grote aardappelen ongeschild,
frituurolie,
400 g verse tonijn fijngesneden,
2-3 el sesamolie,
3 el fijngesneden bieslook,
3 druppels tabasco,
1-2 el limoensap,
zout en peper,
2 el fijngesneden koriander of peterselie

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1. Was de aardappelen, maak ze droog en schaaf of snijd ze in grote dunne plakken. Schaaf de aardappelplakken iets dikker dan chips, anders krullen ze teveel bij het frituren en zijn dan moeilijk te stapelen
2. Leg de aardappelplakken in koud water en dep ze voor het frituren goed droog
3. Verhit de frituurolie tot 180 graden en frituur de aardappelplakken hierin in gedeelten in 2-3 min. krokant
4. Laat de aardappelplakken op keukenpapier uitlekken. Meng de tonijn met de sesamolie, bieslook, tabasco, limoensap, zout en peper
5. Serveren: beleg de aardappelplakken met tonijntartaar en stapel voor elke tompouce 3 aardappelplakken op elkaar. Bestrooi de tompouces met koriander.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten