1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappeltompouces met Tonijntartaar

Aardappeltompouces met Tonijntartaar

Door: madamemikmak

  •  , Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2004

Ingrediënten 6 personen


4-5 grote aardappelen ongeschild,
frituurolie,
400 g verse tonijn fijngesneden,
2-3 el sesamolie,
3 el fijngesneden bieslook,
3 druppels tabasco,
1-2 el limoensap,
zout en peper,
2 el fijngesneden koriander of peterselie



Dit recept komt uit TIP Culinair Hartige Hapjes en is geschreven door Marlies Batelaan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Was de aardappelen, maak ze droog en schaaf of snijd ze in grote dunne plakken. Schaaf de aardappelplakken iets dikker dan chips, anders krullen ze teveel bij het frituren en zijn dan moeilijk te stapelen
2. Leg de aardappelplakken in koud water en dep ze voor het frituren goed droog
3. Verhit de frituurolie tot 180 graden en frituur de aardappelplakken hierin in gedeelten in 2-3 min. krokant
4. Laat de aardappelplakken op keukenpapier uitlekken. Meng de tonijn met de sesamolie, bieslook, tabasco, limoensap, zout en peper
5. Serveren: beleg de aardappelplakken met tonijntartaar en stapel voor elke tompouce 3 aardappelplakken op elkaar. Bestrooi de tompouces met koriander.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van madamemikmak
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top