1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee

Hachee

Door: nickitta

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-01-2004

Hachee. Het duurt even, maar dan heb je ook wel een erg lekker vleesgerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


600-700 gr. magere runderlanpjes in blokjes | 50 gr. boter | 5 grote uien in ringen | (1 teentje knoflook; fijngesneden - voor wie wil) | 2 el bloem | 3/4 l. vleesbouillon | 2 kruidnagels | 2 laurierblaadjes | 1-2 el azijn | zout | peper



Voorbereiding

Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in boter in 5-10 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Bak de uien en knoflook ca. 8 minuten in het braadvet. Doe het vlees terug, strooi de bloem erover en schep alles goed om. Bouillon erbij. Voeg kruidnagels, laurierblaadjes en azijn toe en laat de hachee 2 tot 2,5 uur zachtjes stoven.

Serveertip

Lekker met "Rode kool met appeltjes" en aardappelpuree.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nickitta
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top