1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalen-uiensoep

Garnalen-uiensoep

Door: pauliens-verzameling

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2004

Ingrediënten 4 personen


2 grote uien; 1 teentje knoflook; 2 el olijfolie; 1 l melk; 25 g boter; 25 g bloem; 1 el tomatenpuree; 2 visbouillontabletten; 100 g gepelde Hollandse garnalen; peper; nootmuskaat; 2 el fijngeknipte bieslook


Verder heb je nodig


Foodprocessor, roerzeef of staafmixer


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de uien. Pel ht teentje knoflook en hak het fijn. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin het teentje knoflook 5 minuten op een matig heet vuur. Voeg de melk toe, breng het geheel tegen de kook aan en laat het op een laag vuur 15 minuten trekken. Smelt de boter in een grote soeppan, zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de uien toe en bak ze op een laag vuur zachtjes glazig (ca. 5 minuten). Roer de bloem en de tomatenpuree door de uien en laat het mengsel nog 3 minuten zachtjes pruttelen (zo nu en dan even roeren). Zef het melkmengsel. Voeg eerst 1/3 van de melk al roerend aan het ui-bloemmengsel toe. Roer vervolgens de rest hiervan en de bouillontabletten erdoor. Breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep in een foodprocessor, mengbeker of met de roerzeef of staafmixer. Schenk de soep terug in de pan. Voeg vlak voor het opdienen de gepelde garnalen, een snufje peper en een snufje nootmuskaat toe. Strooi de bieslook erover.

Serveertip

Recept van het Nederlands Visbureau, uit de folder 'Hollandse garnalen, recepten en tips'



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauliens-verzameling
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top