1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Gestoomde vis op Kantonese wijze

Gestoomde vis op Kantonese wijze

Door: erszie

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2004

Ingrediënten 4 personen










Stomen



500 g stevige witte visfilets, bijvoorbeeld kabeljauw of tong, zonder vel
1 theelepel grof zeezout
1? eetlepel gemberwortel, julienne gesneden
3 eetlepels bosui, julienne gesneden
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel arachideolie
2 theelepels sesamolie
koriandertakjes om mee te garneren








Dit is een favoriete Chinese bereidingsmethode voor vis. Op deze eenvoudige manier wordt de verse smaak van de vis niet aangetast en hij blijft mals en zacht. Je kunt ipv de visfilets ook een hele vis nemen zoals een tarbot of een tong.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf hem gelijkmatig in met het zout. Leg de vis in een Ovenschaal en bestrooi hem gelijkmatig met de gemberjulienne
2. Zet de stoompan klaar of zet een treefje in een wok of een hoge pan. Giet hierin een laagje water van 5 cm en breng op hoog vuur aan de kook
3. Zet het bord met de vis op het rooster, leg het deksel op de pan en laat de vis gaarstomen. Reken voor dunne visfilets 5 minuten, voor een hele vis of dikke filets 12-14 minuten. De vis mag niet meer doorschijnend zijn en de laagjes moeten van elkaar los laten, maar hij mag niet droog worden
4. Neem de schaal met de gare vis uit de pan en het vrijgekomen vocht eraf. Bestrooi de vis met de bosui en besprenkel hem met beide soorten sojasaus
5. Verhit beide soorten olie in een pannetje tot er een lichte damp vanaf komt en giet hem meteen over de vis. Garneer met de koriander en serveer meteen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erszie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top