1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Antipasti: gevulde auberginerolletje met mozzarella

Antipasti: gevulde auberginerolletje met mozzarella

Door: inge1956

  • Italiaans, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-01-2004

Ingrediënten 8 personen


1 grote aubergine, olijfolie, zout, 250 gram mozzarella in plakjes, 8 basilicumblaadjes, versgemalen peper



Ideaal voor een antipasti buffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de aubergine in de lengte in plakjes en bak de plakken in olijfolie tot ze lichtbruin en gaar zijn. Laat ze uitlekken in keukenpapier en bestrooi ze met zout.

Bereidingswijze

Leg op elk plakje aubergine een plakje mozzarella en een basilicumblaadje. Bestrooi de plakken met peper.
Rol de plakjes op en rooster ze onder de grill tot de kaas gesmolten is.
Serveer direct

Serveertip

Bij antipasti past heel goed een mousserende droge wijn. Mijn keuze is dan een Prosecco Valdobbiadene uit Veneto.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inge1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top