1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Tod man pla

Tod man pla

  • Thais, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-01-2004

Ingrediënten


< 675 g verse garnalen
< 125 g kousenband
< 2 tl rode sambal
< 2 tl lichte soyasaus
< 50 ml (? kopje) dikke kokosmelk
< 1 ei
< 25 g (2 el) meel
< zout naar smaak
< versgemalen zwarte peper
< 75 ml (kopje) plantaardige olie
< schijfjes tomaat
< schijfjes komkommer
HETE SAUS: 2 verse rode pepers
< 1 teentje knoflook
< 15 mm verse gember aan een stuk
< 25 mm komkommer aan een stuk
< 1 tl gehakte korianderwortel
< 25 g (2 el) gestampte geroosterde pinda's
< 25 g (2 el) suiker
< 25 ml (2 el) vers limesap
< 25 ml (2 el) lichte soyasaus
< 50 ml (? kopje) kippenbouillon



Koekjes van Gebakken Garnalen met Hete Saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Kook de garnalen in fel kokend water, pel ze en hak ze in kleine stukjes.
Hak de bonen in kleine stukjes.
Doe de garnalen in een mengkom, doe de rode sambal, soya-saus en kokosmelk erbij en meng alles goed door elkaar.
Vermeng het ei met het meel en voeg het bij de garnalen, voeg daarna de bonen toe en breng het geheel op smaak met zout en de versgemalen peper.
Meng alles goed door elkaar en maak er vervolgens kleine platte koekjes van.
Verwarm de olie en bak de garnalenkoekjes, draai ze een keer om, totdat ze knapperig en goudbruin zijn aan beide kanten.
VOOR DE SAUS: hak de pepers, knoflook, gember en komkommer in heel kleine stukjes en doe ze in een mengkom samen met de korianderwortels en de gestampte pinda's. Los de suiker op in het limesap en voeg dit mengsel toe aan de mengkom samen met de soyasaus en kippenbouillon. Roer alles goed door elkaar.

Serveertip


Leg ze op een serveerschaal, schenk er een beetje saus overheen en garneer ze met de tomaten en komkommerschijfjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top