INDISCH DRAADJESVLEES
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
MET PITTIGE GEGLACEERDE WORTELTJES
EN GEKOOKTE KRIELTJES!
Ingrediënten
* 750 g Sucadelapjes* 3 eetlepels Boter
* 2 Fijngesnipperde Uien
* 3 Tenen Knoflook(uit de pers)
* 3 Theelepels Sambal Oelek
* 1 Theelepel Laos(galangawortel)
* 1 Theelepel Ketoembar(koriander)
* 1 Theelepel Djinten(komijn)
* 1 Theelepel Serehpoeder(citroengras)
* 1 dl Water
* 2 dl Kokosmelk(blik)
* 1/2 dl Ketjap Manis
Pittige geglaceerde worteltjes:
* 1 Kilo Bospeen
* 2 eetlepels Boter
* 3 eetlepels Zoete Chilisaus
* 2 eetlepels Suiker
* 2 eetlepels Bakgember
Gekookte Krielaardappeltjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3109,07 kcal |
Koolhydraten | 249,98 g |
Eiwitten | 183,44 g |
Vetten | 144,54 g |
Bereidingswijze
* In de boter de sucadelapjes aan beide zijden aanbraden en uit de pan nemen.
* In het bakvet de fijngesnipperde uien ,knoflook ,sambal oelek ,laos ,ketoembar ,djinten en serehpoeder kort fruiten.
* Het vlees in de pan terugleggen met het water ,de kokosmelk en de ketjap manis en in 2-3 uur afgedekt zachtjes gaar laten stoven in een afgesloten pan.
* De krielaardappeltjes gaarkoken
* De kilo bospeen in schuine stukjes van ongeveer 4 cm snijden ,beetgaar koken en koud spoelen.
* In wok of braadpan de boter en chilisaus verwarmen.
* Suiker toevoegen en op hoger vuur laten karameliseren.
* De worteltjes en de bakgember erin omscheppen en goed doorwarmen.
Serveertip
Het Indisch draadjesvlees serveren met de geglaceerde worteltjes en de gekookte Krielaardappeltjes.