INDISCH DRAADJESVLEES

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-01-2004


MET PITTIGE GEGLACEERDE WORTELTJES
EN GEKOOKTE KRIELTJES!

Deel dit recept

Ingrediënten
* 750 g Sucadelapjes
* 3 eetlepels Boter
* 2 Fijngesnipperde Uien
* 3 Tenen Knoflook(uit de pers)
* 3 Theelepels Sambal Oelek
* 1 Theelepel Laos(galangawortel)
* 1 Theelepel Ketoembar(koriander)
* 1 Theelepel Djinten(komijn)
* 1 Theelepel Serehpoeder(citroengras)
* 1 dl Water
* 2 dl Kokosmelk(blik)
* 1/2 dl Ketjap Manis

Pittige geglaceerde worteltjes:
* 1 Kilo Bospeen
* 2 eetlepels Boter
* 3 eetlepels Zoete Chilisaus
* 2 eetlepels Suiker
* 2 eetlepels Bakgember

Gekookte Krielaardappeltjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* In de boter de sucadelapjes aan beide zijden aanbraden en uit de pan nemen.
* In het bakvet de fijngesnipperde uien ,knoflook ,sambal oelek ,laos ,ketoembar ,djinten en serehpoeder kort fruiten.
* Het vlees in de pan terugleggen met het water ,de kokosmelk en de ketjap manis en in 2-3 uur afgedekt zachtjes gaar laten stoven in een afgesloten pan.

* De krielaardappeltjes gaarkoken
* De kilo bospeen in schuine stukjes van ongeveer 4 cm snijden ,beetgaar koken en koud spoelen.
* In wok of braadpan de boter en chilisaus verwarmen.
* Suiker toevoegen en op hoger vuur laten karameliseren.
* De worteltjes en de bakgember erin omscheppen en goed doorwarmen.

Serveertip

Het Indisch draadjesvlees serveren met de geglaceerde worteltjes en de gekookte Krielaardappeltjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

heleen61 avatar
heleen61 16-01-2004

Het was heerlijk, lekker scherp, gewoon een heel goed recept... Gr. Heleen

inge1956 avatar
inge1956 16-01-2004

Dit lijkt me erg lekker ik heb het al meegenomen.

heleen61 avatar
heleen61 15-01-2004

Ik ga het vandaag eten, lijkt me heerlijk. Groetjes, Heleen

cheribon avatar
cheribon 15-01-2004

Mmmmmmm, lijkt me 'n echt lekkere combinatie. Favoriet gezet! Bedankt en groetjes, Rens

suid-afrika avatar
suid-afrika 12-01-2004

't wortelrje lijk me ook heerlijk! Bedankt! Deon

winnie5830 avatar
winnie5830 11-01-2004

Dat ging even verkeerd met die sterren, sorry,je krijgt er echt 5. Winnie

winnie5830 avatar
winnie5830 11-01-2004

Ik neem dit recept van je mee. Lijkt me heerlijk. Bedankt van Winnie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten