INDISCH DRAADJESVLEES
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 02-01-2004
MET PITTIGE GEGLACEERDE WORTELTJES
EN GEKOOKTE KRIELTJES!
Ingrediënten
* 750 g Sucadelapjes* 3 eetlepels Boter
* 2 Fijngesnipperde Uien
* 3 Tenen Knoflook(uit de pers)
* 3 Theelepels Sambal Oelek
* 1 Theelepel Laos(galangawortel)
* 1 Theelepel Ketoembar(koriander)
* 1 Theelepel Djinten(komijn)
* 1 Theelepel Serehpoeder(citroengras)
* 1 dl Water
* 2 dl Kokosmelk(blik)
* 1/2 dl Ketjap Manis
Pittige geglaceerde worteltjes:
* 1 Kilo Bospeen
* 2 eetlepels Boter
* 3 eetlepels Zoete Chilisaus
* 2 eetlepels Suiker
* 2 eetlepels Bakgember
Gekookte Krielaardappeltjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3109,07 kcal |
Koolhydraten | 249,98 g |
Eiwitten | 183,44 g |
Vetten | 144,54 g |
Bereidingswijze
* In de boter de sucadelapjes aan beide zijden aanbraden en uit de pan nemen.
* In het bakvet de fijngesnipperde uien ,knoflook ,sambal oelek ,laos ,ketoembar ,djinten en serehpoeder kort fruiten.
* Het vlees in de pan terugleggen met het water ,de kokosmelk en de ketjap manis en in 2-3 uur afgedekt zachtjes gaar laten stoven in een afgesloten pan.
* De krielaardappeltjes gaarkoken
* De kilo bospeen in schuine stukjes van ongeveer 4 cm snijden ,beetgaar koken en koud spoelen.
* In wok of braadpan de boter en chilisaus verwarmen.
* Suiker toevoegen en op hoger vuur laten karameliseren.
* De worteltjes en de bakgember erin omscheppen en goed doorwarmen.
Serveertip
Het Indisch draadjesvlees serveren met de geglaceerde worteltjes en de gekookte Krielaardappeltjes.
Laatste reacties
Het was heerlijk, lekker scherp, gewoon een heel goed recept... Gr. Heleen
Dit lijkt me erg lekker ik heb het al meegenomen.
Ik ga het vandaag eten, lijkt me heerlijk. Groetjes, Heleen
Mmmmmmm, lijkt me 'n echt lekkere combinatie. Favoriet gezet! Bedankt en groetjes, Rens
't wortelrje lijk me ook heerlijk! Bedankt! Deon
Dat ging even verkeerd met die sterren, sorry,je krijgt er echt 5. Winnie
Ik neem dit recept van je mee. Lijkt me heerlijk. Bedankt van Winnie