INDISCH DRAADJESVLEES

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.


MET PITTIGE GEGLACEERDE WORTELTJES
EN GEKOOKTE KRIELTJES!

Deel dit recept

Ingrediënten
* 750 g Sucadelapjes
* 3 eetlepels Boter
* 2 Fijngesnipperde Uien
* 3 Tenen Knoflook(uit de pers)
* 3 Theelepels Sambal Oelek
* 1 Theelepel Laos(galangawortel)
* 1 Theelepel Ketoembar(koriander)
* 1 Theelepel Djinten(komijn)
* 1 Theelepel Serehpoeder(citroengras)
* 1 dl Water
* 2 dl Kokosmelk(blik)
* 1/2 dl Ketjap Manis

Pittige geglaceerde worteltjes:
* 1 Kilo Bospeen
* 2 eetlepels Boter
* 3 eetlepels Zoete Chilisaus
* 2 eetlepels Suiker
* 2 eetlepels Bakgember

Gekookte Krielaardappeltjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3109,07 kcal
Koolhydraten 249,98 g
Eiwitten 183,44 g
Vetten 144,54 g

Bereidingswijze

* In de boter de sucadelapjes aan beide zijden aanbraden en uit de pan nemen.
* In het bakvet de fijngesnipperde uien ,knoflook ,sambal oelek ,laos ,ketoembar ,djinten en serehpoeder kort fruiten.
* Het vlees in de pan terugleggen met het water ,de kokosmelk en de ketjap manis en in 2-3 uur afgedekt zachtjes gaar laten stoven in een afgesloten pan.

* De krielaardappeltjes gaarkoken
* De kilo bospeen in schuine stukjes van ongeveer 4 cm snijden ,beetgaar koken en koud spoelen.
* In wok of braadpan de boter en chilisaus verwarmen.
* Suiker toevoegen en op hoger vuur laten karameliseren.
* De worteltjes en de bakgember erin omscheppen en goed doorwarmen.

Serveertip

Het Indisch draadjesvlees serveren met de geglaceerde worteltjes en de gekookte Krielaardappeltjes.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bep13 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten