1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Knoflooksoep

Knoflooksoep

Door: defrens

  • Oostenrijks, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-01-2004

Ingrediënten 4 personen


20 teentjes knoflook;
1 grote ui;
2 eetl olijfolie;
2 eetl boter of margarine;
2 kippenbouillontabletten;
8 sneetjes stikbrood;
2 eetl rode wijn;
peper en zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de teentjes en de ui. Snij de ui in ringen. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit zachtjes de teentjes knoflook en de ui. Voeg 1 eetlepel boter toe en roer met een houten lepel totdat de boter gesmolten is. Breng 9 dl water met de bouillontabletten aan de kook en giet dit al roerend bij het knoflookmengsel. Laat de soep circa 45 minuten trekken. Bestrijk de sneetjes stokbrood heel dun met boter en bak ze in een koekenpan aan weerszijden goudbruin. Zeef de soep en druk de knoflook en de ui goed uit in de soep. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de soep en verdeel de sneetjes over de borden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top