PIKANTELTJES (hartige wentelteefjes)

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • PIKANTELTJES (hartige wentelteefjes)

    PIKANTELTJES (hartige wentelteefjes)

    PIKANTELTJES (hartige wentelteefjes)

      Voor ouderwetse wentelteefjes bestaat eigenlijk geen duidelijk recept. Het is een gerecht dat in verschillende Europese landen voorkomt onder verschillende namen.

    Deel dit recept

    Ingrediënten 4 personen


    1 citroen
    1 ei
    1/4 liter melk
    100 gr geraspte oude kaas
    2 eetl. fijngehakte Provencaalse kruiden
    2 eetl. fijngehakte bieslook
    zout, peper
    nootmuskaat
    8 sneetjes oud wit- of bruinbrood
    50 g boter

    Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er af. Klop in een ondiepe schaal het ei met de melk los. Roer de helft van de kaas met de geraspte citroenschil, Provencaalse kruiden, 1 eetlepel bieslook en zout, peper en een snufje nootmuskaat naar smaak er door. Snijd de sneetjes diagonaal door en wentel ze een voor een door het eimengsel. Leg de sneetjes in de schaal en bedruip ze met de rest van het eimengsel. Laat ze zo ca. 5-10 minuten liggen. Verhit een klontje boter in de pan en bak 4 stukjes brood in ca. 3 minuten mooi goudbruin en gaar, keer ze halverwege heel voorzichtig met een pannenkoekmes. Leg de wentelteefjes dakpansgewijs op een warm bord en houd ze warm. Bak de andere wentelteefjes op dezelfde manier. Strooi de rest van de kaas en bieslook erover. Serveer de wentelteefjes warm.

    Dit recept is te vinden in:

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    erszie avatar

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten